De zestig van Texel (estafette)

Vandaag vroeg opgestaan, om kwart over zes moest ik al bij Margriet op de stoep staan. Vandaar uit op naar Den Helder, om de veerboot naar Texel te nemen.
Startbewijs halen, t-shirts ophalen en kijken waar we Annebeth en Pascal het beste kunnen vinden. Zij waren al op Texel.
Ons team (Antilope E-440) begon samen met de 60km lopers, anders zouden we niet op tijd finishen. Iedere loper had ongeveer 1:45 om de afstand te kunnen lopen.
Om 10:10 hadden we elkaar gevonden. Begroeten, spullen uitwisselen en Annebeth kon zich klaar maken voor haar onderdeel van deze estafette.
Stipt 10:35 werd gestart, was leuk om even de toppers voorbij te zien starten welke vooraan bij de start klaar stonden.

IMG_20150406_103508

IMG_20150406_103601

 

Natuurlijk Annebeth uitzwaaien bij de start, foto’s maken en er voor zorgen dat we rustig naar het eerste wisselpunt gaan.
Daar aangekomen op een terras gaan zitten, kop koffie erbij en de eerste runners aanmoedigen welke langs renden (van de 120km groep – Helden!). Daar kwam de eerste groep renners van de 60km langs, aanmoedigen dus! Persoonlijk is Pascal van Norden mijn favoriet, vooral hem dus maar even toegeroepen, geen idee of hij het hoorde 🙂 Later kwam Bertus van Elburg ook voorbij, natuurlijk ook hem toejuichen.

 

IMG_20150406_102530

IMG_20150406_093703

 

Pascal moest zich klaarmaken om de run van Annebeth over te nemen, zij had haar route er in ongeveer 1:30 uur op zitten, klasse prestatie!

Ergo, Pascal van start, Annebeth de auto in, op naar het volgende wisselpunt.
Daar parkeren (dat ging bij alle wisselpunten gemakkelijk), toilet opzoeken en koffie in een restaurantje bestellen.
Ondertussen wat babbelen om op tijd weer buiten te staan en wat renners aan te moedigen. Wachten op Pascal, die in een goede 1:30 aan kwam rennen.
Margriet nam hier het stokje over, waarna wij naar het hotel reden waar Pascal en Annebeth vertoefden, daar was de derde wisselplaats.

Daar ‘rustig’ naar de wc, nogmaals controleren of ik alles bij me had, en even kwekken met Pascal en Annebeth, zij konden zich direct ook even opfrissen. Margriet zou de route rustig lopen, maar ook zij kwam al na ongeveer 1 uur en 30 minuten aan! Dat scheelt, zo kon ik er drie kwartier langer over doen 😉
Startnummer overgenomen en op pad.

IMG_20150406_115355 IMG_20150406_133622

 

Nu was het tot nog toe de hele dag bewolkt en miezerig geweest, echt warm had ik het ook niet. Daarom een regenjasje aan, muts op en handschoenen.
Het eerste stuk ging dan ook lekker, wind in de rug, licht dalend terrein en niet te snel rennen. Daarmee de eerste 10km zonder problemen gelopen.
Toen werd het zwaarder, de zon kwam ineens flink door, het werd warm! Zweet liep zo heerlijk je ogen in, muts dus af om die als zweetband te gebruiken.
Na 12km werd het te warm om mijn jas aan te houden, dus maar even stoppen om wat uit te doen en in mijn rugtas te stoppen.
Gelletje genomen, eigenlijk werd het best zwaar zo, de weg liep heel langzaam omhoog, en de benen werden zwaarder. Eigenlijk denk ik dat dit kwam omdat de lucht zwaar was om te ademen, ik moest echter nog 5km gaan.

Uiteindelijk wat rustiger gaan lopen, om aan het eind nog iets over te houden. Daar werd ik vrolijk ontvangen bij de finish door Annebeth, Margriet en Pascal. Even afgedroogd, droge kleding aan en terug naar de veerboot gereden.
Daar hebben we elkaar gedag gezegd, en zijn Margriet en ik doorgegaan naar huis, we hadden het geluk dat we direct mee konden met de eerste boot die al klaar lag.

IMG-20150406-WA0006

Oh… Uiteindelijk heb ik mijn 17km met een pace van ongeveer 6.17 gedaan, daarmee toch best tevreden 🙂
Was een mooie dag, gezellig, maar best zwaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.