Amsterdam halve marathon

Eindelijk was het dan zover. Het weekend van de halve marathon in Amsterdam was aangebroken. Op zaterdag naar mijn ouders in Amstelveen gegaan, waarna ik met mijn moeder samen naar de Expo ging (lekker kraampjes kijken, schoenen passen). Ook Wendy kwam nog even langs.

Na de Expo door langs het Olympisch stadion, en vluchtig naar binnen gegluurd. Daarna de hardloopwinkel in. Margriet scoorde nog een leuk wind blockertje en samen hadden we nog wat gelletjes gekocht van Sis.

Daarna kwam Sander ons ophalen en zijn we naar Amstelveen gegaan. Daar lekker met zijn allen gegeten (pasta) en ik vroeg naar bed. Eerst natuurlijk mijn broer naar huis brengen.

 

De volgende dag vroeg op en aan de muesli. Op naar Amsterdam om mijn collega’s aan te moedigen die de 8km run deden.

20141019_094917

De sfeer was echt enorm goed, de kriebels om te beginnen namen dan ook toe. Mijn broer kwam ook nog langs, waarna ik langzamerhand naar de afgesproken plek moest om met de volgende groep samen te komen.

Daar kregen we het startnummer en gingen we op weg naar het witte startvlak. Direct viel op dat het druk was. De hartslag steeg en er werd opzwepende  muziek gedraaid. (Fireball van Pitbull).

Bij de start ging ik dan ook eigenlijk veel te snel mee met de groep. Een pace van 5.3 tot 5.5 ga ik niet 21km volhouden. De groep ging echter door, ik ging dus maar mee.

Na 10km ben ik langzamer gaan lopen, terug naar een pace van rond de 6. Nog steeds te snel, en dat kwam ik na 15km wel te weten. Een hoop mensen zag ik toen al wandelen en sommige mensen zaten er redelijk door.

Gelukkig dat ik dankzij het trailen wel heb leren doseren, ik kon dus (alhoewel wat langzamer) gewoon doorrennen.

Alleen in het Vondelpark (na 18km) kreeg ik het zwaar, gelukkig stond mijn moeder me bij de laatste 2km nog aan te moedigen. In de laatste 2 km werd ik nog ingehaald door een collega, waar ik toen maar achteraan ben gaan rennen.

Toch nog kunnen versnellen in de laatste km, en in de laatste 100 meter in het Olympisch stadion kon ik nog even helemaal voluit.

Het weer viel me eigenlijk mee, ik had het bij tijd en wijle ook best fris. Daarbij werd gewaarschuwd voor de hitte, daar had ik dus geen last van. Toch ook geleerd dat je echt je eigen plan moet maken en daar aan moet vasthouden, dan had het uiteindelijk nog wat sneller gekund.

Aan iedereen die last heeft van zijn knieën, ik ren nu al enige tijd met de Zamst RK-1 kniebrace, daar ben ik echt enorm blij mee! Later volgt nog wel een keer een review.

Toen verrast door de komst van Astrud en de kinderen en met zijn allen in Amstelveen lekker gegeten (en de trouwdag van mijn ouders gevierd). Ik kon lekker uitrusten, Astrud reed naar huis 🙂
Spierpijn valt mee vandaag, alhoewel mijn benen wel wat stijf voelen 🙂

Ben dus blij en trots hoe het is gegaan!
Screen Shot 2014-10-25 at 5.53.06 PM

Screen Shot 2014-10-19 at 9.27.30 PM

  1 reactie op “Amsterdam halve marathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.