Avondloop met Astrud

Afgelopen tijd is druk voor ons geweest.
Ik een nieuwe baan, alle kinderen weer naar school en Astrud door haar rug….
Dat werd voor iedereen aanpoten, gelukkig gaat het langzamerhand weer wat beter.

Zeker nadat ik twee weken geleden last kreeg van een eerder opgelopen blessure aan mijn knie tijdens de Just Aap trail Run in Almere, kon er minder (intensief) worden gesport. Gelukkig kon de trail wel worden uitgelopen, Margriet bleef keurig bij me. ๐Ÿ™‚ Samen zijn we dan (na ruim 18km trailen) over de finish gekomen.

justaaprun

 

De dagen erna rust gehouden om maar aan te zien wat er zou gebeuren, even geen spinning en Milon gedaan dus. (dat ging ook lastig naast het druk zijn op het werk).

 

De week erop voorzichtig met de meiden een loop gedaan, maar dan met een kniebrace welke ik ooit had gekocht. Helemaal lekker ging dat niet, toch voelde de ondersteuning goed, en gelukkig konden we niet al te hard gaan.ย Wel goed dat de meiden de afstand met me mee konden en wilden doen.

 

Toch nog maar rustig aan blijven doen de week erna, en de kilootjes die erbij komen maar even voor lief nemen ๐Ÿ˜‰ Omdat ik me toch zorgen maakte over mijn knie (en de training welke ik nog wil doen ivm de halve marathon van Amsterdam) heb ik toch even in de buidel getast, om een Zamst RK-1 te bestellen.
Dit is een brace welke speciaal is ontworpen om de gevolgen van een lopersknie te verlichten.
30$main Ik vind hem er trouwens nog niet eens lelijk uit zien!

 
Vandaag dan toch weer de schoenen aangetrokken om samen met Astrud een korte loop te doen, en de Zamst uit te proberen.
Ondanks dat ik hem wat strak vond zitten (hij kan losser hoor), heb ik wel het idee dat deze brace daadwerkelijk deed wat er van werd verwacht. In ieder geval hield hij mijn kniegewricht goed warm, en zorgde ervoor dat ik geen pijn kreeg aan mijn knie. Ook na de loop geen last ๐Ÿ™‚
Met Astrud ging het ook lekker, zij kon zonder rugklachten lopen. Heerlijk voor haar!
 

Al met al een geslaagde loop, en (vooralsnog) een goede aankoop gedaan. Uiteindelijk lijkt het er toch op dat de nieuwe Asics toch goed zijn, en dat deze blessure echt door mijn eerdere val is gekomen.
Op naar de volgende loop.

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.