Banden

Houd je banden op spanning

Controleer voordat je op je fiets stapt altijd eerst even de bandenspanning.  Bij een racefiets moet de minimale druk 6 bar zijn, beter is 8 bar.

Bij te weinig druk loop je extra risico om de band lek te rijden, slijt de band sneller en kan hij aan de zijkanten gaan ‘kreuken’. Daarbij rijdt een te lage druk ook nog eens zwaarder omdat je extra rolweerstand hebt.

De maximale en aanbevolen druk staat meestal goed aangegeven op de buitenkant van de band.

De meeste banden kunnen zo’n  8 tot 9 bar aan.

Onderstaand schema geeft een indicatie om de juiste spanning te kiezen.

Gewicht < 70 kg > 70kg < 80kg > 80kg
Voor min. 7.0 bar min. 7.0 bar min. 7.5 bar / max 8.5 bar
Achter min. 7.0 bar min. 7.5 bar min. 8.0 bar / max 9.0 bar

 

Reinig je buitenbanden regelmatig

Maak de buitenbanden regelmatig schoon met een vochtige doek. Door het rijden op (vooral natte) wegen  kunnen er kleine steentjes, stukjes glas en andere harde delen in de buitenband komen. Op den duur kunnen deze in de binnenband komen, en zo een lekke band veroorzaken.

De meeste lekke banden komen door stukjes (steen / glas) die al langer de buitenband zaten! Haal deze er dus regelmatig uit om lekke banden te voorkomen.

 

Vervangen van je banden

Doe dit minimaal 1x per jaar, of eerder indien ze versleten zijn. Daarbij geldt dat een band versleten is als er scheuren in zitten (bijvoorbeeld door te fietsen met te weinig druk), of dat de toplaag afgesleten is. Aangezien de achterband zwaarder belast wordt dan de voorband is het aan te raden om halverwege het jaar de achterband en voorband om te wisselen, zo heb je er langer profijt van.

Let wel op dat er ook op de voorband voldoende profiel is, je kunt anders lelijk vallen door een slippend voorwiel.

 

Stalling

Hang je fiets als het even kan op zodra deze niet wordt gebruikt, zo staat er geen druk op 1 plek op de banden. Mocht je langer geen gebruik maken van je fiets, laat dan wat lucht (ongeveer de helft) ontsnappen om de banden goed te houden.

 

Binnenbanden

Deze zijn er in 2 soorten: de versie van latex en die van butyl (synthetisch rubber). De eerste moet wat vaker worden opgepompt maar heeft minder rolweerstand, de laatste wordt het meest gebruikt en heeft als voordeel dat deze langer op spanning blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.