Bruggenloop Rotterdam

Eigenlijk zou ik de Bruggenloop samen lopen met een paar vrienden. Helaas konden ze niet, maar hun startnummers mocht ik meegeven aan mijn moeder en aan Yolande (een loopmaatje van Margriet). Om 13:00 werd ik opgepikt, om daarna de weg naar de start te zoeken in Rotterdam.

We waren mooi op tijd, dat was maar goed ook, het werd er flink druk. Met zo’n 12.000 man was dit een redelijk groot evenement.

Eerst omkleden en met elkaar bepalen wat we aan zouden doen. Het was winderig, voelde koud en het regende continu (alhoewel het gelukkig niet met bakken naar beneden kwam).
Ofwel thermoshirt, lange mouwen en een regenjas. Verder een lange broek, hardloopmuts en handschoentjes.

Daarna de gadgets gehaald, iedereen kreeg een lampje voor op de arm en ik moest de shirts nog even halen bij het wedstrijdsecretariaat. Daarna brak het wachten aan, pas na een uur konden we de startvakken in.
Die tijd ging echter snel voorbij, we zaten lekker binnen en waren gezellig aan het kletsen.

In het startvak was het ook goed te doen, er werd met muziek en aanmoediging een enthousiaste sfeer gecreëerd. Al snel konden we van start!

Er was echt een hoop publiek (ondanks het weer), en de sfeer was echt enorm goed. Daarbij was het ook een belevenis om over de Maasboulevard te rennen. Nooit gedacht dat de van Brienenoordbrug zo lang is, het was echt gaaf om al die lampjes te zien.

Vlak ervoor mijn gelletje genomen, om daarna rustig deze klim te bedwingen (de van Brienenoordbrug is een kilometer lang klimmen voor zover ik weet). Mooi over de Maas uit kunnen kijken, en gelukkig niet teveel last van de wind gehad.

Op dertien kilometer was het even zwaar, maar dat was mentaal. Even doorzetten dus, en na een paar honderd meter waren de benen niet meer te zwaar 🙂

image052

Al met al kwam ik na 1 uur en 23 minuten over de finish heen. Daar wat drinken gekregen en de medaille.
Zag ik dat goed? Ja, dat was een PR 🙂
Op Margriet en Yolande gewacht op het afgesproken punt, daarna in de file naar huis.

Thuisgekomen kon ik direct aanschuiven aan tafel, lekker gegeten, kids naar bed en douchen.
Nog een wijntje gedaan met Astrud, die dit toch maar weer mogelijk heeft gemaakt.

Top weekend gehad!

  1 reactie op “Bruggenloop Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.