Crivit Sports horloge LD3473

Ik loop nu al een jaar met een Crivit sporthorloge rond, dat ik gebruik tijdens het Spinnen en het hardlopen. Tijd om deze eens te bespreken.

Het Crivit sporthorloge is een horloge dat je voor 15 Euro bij de Lidl kunt kopen, ik verwachtte er eigenlijk niet zo heel erg veel van. Los van de prijs valt het horloge voor de beginnende sporter eigenlijk helemaal niet tegen!

crivit horloge

 

 

Het horloge wordt geleverd met een stuurhouder (voor op de fiets), een hartslagband en het horloge zelf en batterijen (welke ongeveer een jaar meegaan).

Je moet het horloge instellen op gewicht en leeftijd, dan berekend hij zelf je maximale hartslag. Dit is niet met de hand in te stellen, het geeft echter een aardige indicatie.

Functies

 • Hartslagmeting
 • Waarschuwing bij max. hartslag
 • Trainen met timer en alarm
 • Gemiddelde frequentie
 • Calorieverbruik
 • BMI meter
 • Vetverbranding
 • Stopwatch
 • Tijd
 • Alarm
 • Kalender

 

De hartslagband

De hartslagband zit niet heel erg comfortabel, maar is wel in te stellen. Je kunt er echter wel aan wennen. Tijdens het hardlopen heb ik echter wel vaak het gevoel dat hij afzakt, tijdens het spinnen of fietsen heb ik hier echter geen last van gehad.

Het horloge gebruikt ook een eigen systeem om te communiceren (in ieder geval geen Ant of Bluetooth), het kan ook zijn dat meerdere horloges elkaar kunnen beïnvloeden, ik heb hier tot op heden echter geen last van gehad.

Ook storingen door door onder hoogspanningskabels door te lopen heb ik niet gezien.

 

Gebruik

Het horloge gebruik ik eigenlijk vooral om mijn huidige hartslag mee in de gaten te houden en het calorie gebruik te meten. Het horloge geeft ook het percentage aan van de maximale hartslag, daarmee kun je eenvoudig zien in welke zone je aan het trainen bent.

Daarbij geeft de calorie meter een goed inzicht in je huidige training ten opzichte van de vorige trainingen. (het getal zelf doet er naar mijn mening niet zo toe, dat is toch maar een afgeleide berekening).

 

Conclusie

Naar mijn mening een prima ‘investering’. Het is niet heel veel geld, en voor normaal gebruik geeft het goede informatie.

Het is natuurlijk niet zo dat je de gegevens kunt synchroniseren met Strava (of een ander programma) of je mobiel, dan moet je echt dieper in de buidel tasten.

Ook kent het horloge geen gps functie.

 

Op dit moment gebruik ik het dus in combinatie met mijn mobiele telefoon (Strava), waarbij ik dus alleen de route en afstand kan loggen, wellicht dat het leuk is om dit weer te kunnen combineren met je hartslag, voor nu is het echter ook wel goed zo 🙂

  2 reacties op “Crivit Sports horloge LD3473

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.