Dam tot Damloop 2015

Vandaag met mijn collega’s aan de Dam tot Damloop meegedaan.
Het was vanmorgen prachtig weer om te lopen. Niet te warm, een beetje bewolkt en weinig wind.
Om iets voor 10 uur naar het station gefietst, trein ingestapt en naar Amsterdam CS.
Daar de bordjes volgen voor de kledinginname, waar ik een rustig plekje uit had gezocht om mijn compressie tubes aan te doen, een anti-blaren pleister te plakken en mijn nieuwe schoenen goed aan te doen.

Parcours Damloop(1)
Route Dam tot Damloop

Nogmaals het boekje lezen, en de route bekijken.
Daar kwam de eerste collega al, direct lesje gekregen hoe ik die ‘extra lus’ nu moest inzetten, dat had ik niet goed gedaan. 🙂
Langzaam stroomde het vol met collega’s. Gezellig babbelen, en nog snel een foto voor op Yammer gemaakt.

Afbeelding Today 12-44-41
Helden van Mirabeau 🙂

Daarna al grappend naar de officiële team-fotograaf gewandeld, zo wisten we van te voren al dat we natuurlijk weer veel te snel van start zouden gaan.

Ik had met mezelf afgesproken dit niet te doen, en te gaan voor een rustige start (zodat ik in ongeveer 1 uur en 30 minuten zou finishen).
Vandaar dat we met de groep begonnen met een pace van ongeveer 4.30 min/km… Door de IJtunnel heen was trouwens wel een heel erg gave belevenis. Bij de binnenkomst werd je al opgewacht door een fanatiek trommelende band, welke je opzweept om toch nog harder te gaan lopen. Galmt lekker in die tunnel. Na ongeveer 4 km vond ik dat wel welletjes, ik zei nog tegen een collega dat dit niet mijn duurloop tempo was, en ik op deze manier niet zou gaan finishen. Rustiger aan gaan doen dus.
De sfeer onderweg was echt enorm goed. Veel mensen langs de kant om je aan te moedigen, overal muziek en gezelligheid!

damtotdam
Officiële uitslag

Na een kilometer of 15 toch nog even de man met de hamer gezien, besloten om een paar meter te wandelen en even wat te eten. Goed idee, zo kon ik de laatste kilometer toch weer lekker rennen. Al met al deze 10 EM in 1:30:14 gelopen (officiële tijd), net iets sneller volgens mijn horloge. Dan geloof ik die laatste maar. 😉
Na afloop nog een biertje gedronken, even na kletsen om met de pendelbus naar het station te gaan.

Geweldige organisatie is dit geweest. Alles was enorm goed geregeld, hier kan je niets aan verbeteren. Alle vrijwilligers nogmaals bedankt, voor mij was dit weer een onvergetelijke run.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.