Duurloop

Jawel. Een duurkoop op mijn nieuwe schoenen.
Dit omdat ik (op aanraden van Astrud) er toch maar eens aan moest geloven een paar echte hardloopschoenen te kopen, dus niet die van de Lidl.

Ik dus de stoute schoenen aangetrokken (van die schoenen waar je niet op kunt hardlopen 😉 ) en naar de Hardloopwinkel in Bodegraven gegaan.
Daar een filmpje laten maken om te kijken wat voor een looptechniek ik heb (een neutrale loper), en schoenen passen.

Van alles geprobeerd, waarbij de keuze overbleef tussen een paar Asics of Saucuny. Nogmaals een filmpje laten maken, waar bleek dat de Asics toch een stuk beter mijn enkels ondersteunen.
Die zijn het dus geworden: de Asics gel-cumulus 16.
asics

In de avond dus besloten om de Milon eens over te slaan (ook omdat mijn hand nog niet volledig geheeld was na mijn val afgelopen maandag), en te gaan hardlopen. Is eigenlijk best spannend weer nadat je gevallen bent, vandaar dat ik dezelfde route wilde lopen.

Blijkt dat ik dus echt geen postduif moet worden, mijn rondje kwam niet overeen met de planning, gelukkig had ik een gelletje bij me om eens uit te proberen. In plaats van de geplande 8 km zijn het er namelijk ruim 16 geworden.

De schoenen lopen echter heerlijk, alhoewel ik wel een blaar had gelopen. Ook moet ik mijn benen wat rust geven vandaag 😉
Al met al nog een hoop te trainen voor de Duinentrail run van 20 km in Schoorl.

Berichtnavigatie

  2 reacties op “Duurloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.