Jabra Sport Corded – In-ear oordopjes

Zoals ik al eerder in mijn blog-post had aangegeven heb ik sinds kort de Jabra Sport Corded – In-ear oordopjes in mijn bezit.

Deze had ik gekocht omdat ik graag hardloop met muziek, maar mijn andere oordopjes iedere keer uitvielen of pijn deden aan mijn oren.

 

jabra2

 

Specs

De oordopjes worden geleverd met de volgende specificaties, ik gebruik ze in combinatie met de iPod shuffle. De afstandsbediening werkt daar ook mee.

 

  • Bescherming tegen regen, stof en stoten. Voldoet aan de US Military Standard
  • Water bestedig
  • Afstandsbedining
  • Snoerlengte: 1.33 m (met verlengsnoer)
  • Frequentiebereik: 8,0 – 21.000,0 Hz
  • Gevoeligheid: 98 dB
  • Microfoon met windscherm
  • Gewicht 18 gram
  • Voor luisteren naar muziek en telefoneren. Gesprekken beantwoorden/beëindigen, tracks overslaan
  • Geschikt voor: Apple iPhone 5, Apple iPhone 6, Apple iPhone 4, iPhone 3GS/3G, iPad 2, iPad, iPod touch

 

Comfort

Het ‘in ear’ moet je een beetje met een korreltje zout nemen, alhoewel ze met verschillende opzetstukjes wel ‘meer’ in het oor kunnen. Zelf vind ik dat niet zo prettig, het is juist fijn als je de omgevingsgeluiden (naderende auto’s, fietsers etc.) nog kunt horen. Gelukkig gaat dat wel goed.

De oordopjes zitten comfortabel en toch stevig. Ook bij plotselinge bewegingen blijven ze goed zitten, zonder dat ik er last van heb. Ook is de kabel ‘plat’, waardoor deze niet snel in de war zal raken.

 

Geluid

Tja, wat mag je verwachten voor een setje van (in de aanbieding) 25 euro (maar normaal 49 Euro). Persoonlijk had ik wat meer dynamiek verwacht.

Het geluid is in de midden tot hoge tonen best te doen, maar het gevoel van bas (zoals de Apple earpods leveren) is ver te zoeken. Jammer dat ik de Apple earpods dus niet lekker vind zitten voor tijdens het hardlopen, die leveren echt een stuk beter geluid.

De earpods missen actieve noice cancelling, daarmee heb je minder tot geen last meer van hinderlijk achtergrondgeluid, maar zoals ik al aangaf vind ik dat wel prettig.

 

Conclusie

Al met al ben ik best tevreden met deze aankoop, alhoewel ik er niet meer geld voor had willen betalen dan dat ik nu heb gedaan. Het comfort is goed, de passing is goed (ook met een zonnebril kan ik ze goed dragen), en het geluid is niet heel erg slecht. Wel mis ik de bassen, welke je juist die boost kunnen geven als je nog net dat beetje extra energie uit je lichaam wilt persen.

Als ik ze dus een cijfer zou geven komt dat neer op een goede 7.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.