Mud masters Biddinghuizen

Vandaag met een groepje collega’s naar Biddinghuizen gegaan om daar mee te doen aan het mud masters evenement.
Ik wist niet exact wat ik er van zou moeten verwachten, vandaar maar op tijd op pad.
Dit evenement was naast het attractiepark ‘Walibi world’, een erg mooie omgeving dus. Zoals al aangegeven was ik op tijd, het parkeren ging dus extra eenvoudig.
Los daarvan was het ook goed geregeld. (Wel moest je 8 Euro betalen voor een dagkaart).

Aangekomen even wandelen naar de entree, om daar nog een bakje koffie te doen. Even contact zoeken met de collega’s, die waren er ook zo.
Omkleden, foto’s maken en naar het startvak. Nog even wat informatie gekregen over wad Mud masters nu inhoudt, het is een hindernisparcours van (in ons geval) 12 kilometer. Je legt het al hardlopend af. Het is ontworpen door stormbaanexperts van het Korps Mariniers. Net als bij trail running gaat het niet om tijd, maar wel om teamwork, uithoudingsvermogen en een mentale uitdaging. Het beste is om dit parcours op trailrun schoenen af te leggen, Ik was blij met de Speedcross 3. Snel met zijn allen aan de warming-up, en van start!

mudmasters
Team Mirabeau

Bijna direct door het water heen waden (dat was best koud), om direct door toch redelijk diepe modder heen te banjeren. Het team hield er een redelijk tempo in, zodra we konden rennen ging dat met een pace van 4:30 tot 5:00 min / km. Wel waren het telkens korte stukken, waarna de volgende hindernis al weer kwam. Over muren, door het water, door de modder, kruipend etc.
De grootste uitdagingen zaten voor mijn in de ‘splash-jump’, daar moet je van ongeveer 4 meter hoogte het water inspringen… (Dat vond ik dus echt niet leuk ;)). Ook de ‘Flyer’ zal niet mijn favoriet kunnen zijn, Het is een 10 meter (!) hoge en steile glijbaan die je nog een keer omhoog lanceert. Verder vond ik alle hindernissen goed te doen.

map_Bhuizen_2015
Het parcours

De sfeer was enorm goed, iedereen had eigenlijk enorme pret, je voelt je gewoon als kind dat weer zorgeloos in de modder mag spelen, en er nog stoer over mag doen ook!
De vorm van hardlopen lijkt ook best op het trail runnen, alhoewel je daar niet de hindernissen kent welke je hier wel hebt. Het parcours is echter wel volledig onverhard, er zitten wat hoogtemeters in (minimaal), en je rent door natuur heen. Aan het eind nog door de ‘Sizzler’ heen (schikdraad), om daarna met zijn allen te finishen.

Snel afspoelen, omkleden en richting huis.
Weer een ervaring rijker, en genoten. We waren het met elkaar eens dat we wellicht ook wel voor de 18 km hadden kunnen gaan, iedereen bleek over voldoende uithoudingsvermogen te beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.