Op naar de sportschool, tijd voor Milon

Vandaag was het weer tijd om naar de sportschool te gaan, op de woensdag doe ik meestal een rondje (oké 2 dan) op de Milon Cirkel.

De Milon Cirkel is een combinatie van spier en conditie oefeningen, waarbij je telkens 1 minuut intensief traint, waarna je 30 seconden rust hebt.

Na het trainen van je beenspieren, rug en armen ga je naar de cardio (die duurt 4 minuten).

Dan weer benen, buik en rug, en dan weer cardio.

In ieder geval is dit zo in de eerste 2 fases, ik zit nu net in de tweede fase.

Het prettige is, is dat het veilig is (alle apparatuur is computer gestuurd, en stelt zich met behulp van een chip in aan de juiste instellingen) en er is continu begeleiding aanwezig.

Het is wel enorm intensief, als je alles goed ingesteld hebt, moet je die minuut training eigenlijk net niet halen. Ondanks dat je dus maar 8 minuten warming up doet, waarna je 35 minuten actief bent (je doet de ronde twee keer), ben je dus helemaal op aan het einde.

De begeleidster (Nadine) hoeft me meestal niet te vragen of mijn rondes er al op zitten, dat is te horen aan mijn ademhaling, en naar ik vermoed ook wel te zien 🙂 .

 

toestellen

Een overzicht van de toestellen welke je zo kunt tegenkomen.

  1 comment for “Op naar de sportschool, tijd voor Milon

  1. 9 mei 2014 at 07:43

    Hoi Justus, Ziet er goed uit, die toestellen. Vandaag rustdag. Ik heb bedacht dat core-stability voor mij zou werken als ik meer wil trailen. Word je sterk van. Vanavond maar eens mijn yogamatje neerleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.