Bryton 20+T

De Bryton 20+T is een kleine en goedkope fietscomputer met gps.

Het is de kleinste fietscomputer met gps van Bryton, dit is te danken aan het feit dat ze een gps module gebruiken welke ook in mobieltjes wordt gebruikt. De ‘fix’ gaat bij mij tot nog toe echter snel en zonder problemen.

Het apparaat weegt 40 gram en komt met een goed afleesbaar (en naar eigen inzicht instelbaar) 1.6″ scherm.

Het is spatwaterdicht (IPX6), je moet er dus niet mee gaan zwemmen, maar een regenbui zal geen kwaad kunnen. Daarbij heb je natuurlijk 2 jaar garantie.FA003820020_D[1000x700]

 

Inhoud en prijs

De complete set is verkrijgbaar voor ongeveer 160 Euro, dit is inclusief:

– Een cadans en snelheid sensor

– Een mount voor op het stuur

– Een hartslagband

– De fietscomputer zelf

– Een kabel voor opladen / communicatie met de pc (werkt ook op de Mac)

 

Installatie

Ik vond het zelf wat lastig om het systeem te installeren, de montage voelt in eerste instantie niet heel erg solide aan. Uiteindelijk is het geheel echter zeer licht, vooralsnog heb ik geen vervelende zaken meegemaakt, alle apparatuur blijft netjes op de plaats waar ik ze had gemonteerd.

Tevens is het compartiment voor de batterij erg kwetsbaar (het veertje ziet er erg fragiel uit, en er wordt in de handleiding ook voor gewaarschuwd), maar bij voorzichtig plaatsen van de batterij hoeven er geen issues te zijn.

De fietscomputer zelf werkt met een oplaadbare batterij welke zo’n 24 uur mee moet gaan, ik heb dit echter niet getest.

BRSDUALSEN

Software

Je kunt de settings op de computer aanpassen, ik raad echter aan om eerst het bryton programma te downloaden en te installeren, dan is dat veel gemakkelijker te doen. Daarbij zijn veel settings in te stellen, zoals je maximale hartslag, gewicht, lengte etc.

Aan de hand van die gegevens kan op brytonsport een volledige analyse worden gedaan van je prestaties, incl. de hartslag zones waarin je hebt gefietst.

Bij het uitlezen kun je of de gegevens downloaden naar je pc, of direct uploaden, de bestanden zijn daarbij ook geschikt voor strava.

De gegevens komen mooi overeen met wat ik verwacht (nauwkeurige tijd / gps), pauzes worden goed geregistreerd. Alleen het aantal Kcal wijkt bij mij sterk af met een programma zoals Strava.  Bij Strava lees ik een verbruik van 900 kcal op een ritje van 50 km, bij Bryton zijn dat er 1900!

De waarheid zal daarbij wel ergens in het midden liggen, daarbij heb ik ook alleen het gratis account bij Strava.

Waar je wel op moet letten is dat je bij de instellingen wel de gecombineerde cadans/snelheidsmeter moet selecteren, anders werkt deze niet.

Calibratie is niet nodig, dat doet de Bryton zelf op basis van de gps.

 

Ook kun je de computer op 2 fietsen gebruiken, deze kan namelijk 2 verschillende profielen aan. Leuk voor woon werk en race verkeer 🙂

z-bryton-hartslagband-ant

Conclusie

Al met al een goedkoop (maar wel kwetsbaar) en compleet fietscomputertje. Dat er geen barometer in zit vind ik niet zo’n issue, voor mij was het navigeren echter wellicht wel een meerwaarde geweest (dat doet deze namelijk niet).

Toch zijn geld meer dan waard, het apparaat is licht, goed af te lezen en nauwkeurig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.