Rondje ‘achtertuin’ take II

Vandaag was het tijd om mijn nieuwste aanwinst te proberen, ik ben namelijk sinds afgelopen maandag de trotse bezitter van een stel nieuwe Salomon Wings Flyte 2.  Deze liep ik tegen het lijf toen ik samen met mijn lief aan het snuffelen was bij ‘Outdoor Valley‘. Nu vind ik het altijd lastig om nieuwe schoenen te kopen, ik heb een redelijk brede voet met een hoge wreef. Veel standaard schoenen zitten niet goed, en de Salomon City Trail wordt niet meer verkocht (althans, het model dat ik paste).

Het was warm en ook in de avond bleef het klam, je warmte afvoeren was lastig. De uitdaging was om een kleine 10km te doen, vandaar dus voldoende water mee. Nu drink ik blijkbaar meer dan een gemiddelde loper, de liter water welke was meegenomen was volledig op gegaan.

Nu ook verstandig blijven, met dit soort temperaturen moet je geen PR’s willen proberen te lopen, in ieder geval niet als je niet gewend bent aan deze omstandigheden. Op de dijk richting Haastrecht was het trouwens nog best te doen, daar vang je nog een beetje wind. Vanaf het moment dat de route richting het Steinse Groen ging was dat afgelopen, ook bleef de laag staande zon nog flink warmte afgeven.

Een stapje rustiger aan doen dus, en genieten van de omgeving. Ondanks dat het Steinse Groen maar een smalle strook is, heb je vanaf het moment dat je daar loopt niet echt het idee meer dat je vlak bij de stad loopt. Verder doorsteken naar het Goudse Hout, een klein stukje van de Reeuwijkse Plassen, en weer richting huis. Daar aangekomen een lekker glas drinken gekregen en voldaan even uitrusten.

Mooi loopje zo!

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
01:05:03 01:05:03 9,98 6:31 2:55 26,50
hours hours km min/km min/km meters

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.