Rustig nachtloopje

Deze week heb ik een rustweek gehouden, na de Zevenheuvelenloop vond ik dat een goed idee. Afgelopen woensdag werd het echter laat, Astrud had een zware spiegel op haar voet gekregen. Gelukkig kom Margriet inspringen zodat ik wel naar mijn werk kon.

Deze vrijdag dus ook weer naar mijn werk toe, om daar door te krijgen dat Margriet tijdens haar training was gevallen, ik maakte me dus maar klaar om naar huis te gaan om haar te halen / op te vangen. (ik had er toch al ruim 8 uur opzitten, ik begin altijd vroeg).

In Leiden dus direct vast in het verkeer, waardoor de reistijd met ruim een half uur werd verlengd. Margriet was dus al naar huis. Daarop het eten klaargemaakt (we hadden nog peen en uien in de koelkast staan), en de jongens naar bed gebracht.

Aangezien het vrijdag is, wil dat dus zeggen dat de dames met zijn allen naar ‘The voice’ gaan kijken. Ik vond dat dus een mooi moment om toch nog een training te gaan doen, anders houd ik Margriet straks niet bij tijdens de 25km runs die staan gepland.

Wel de afspraak gemaakt dat ik een rustige loop zou gaan doen, ergo rennen op een pace van 6. Het was al kouder, maar met een thermoshirt, lange mouwen, mutsje en handschoenen moest een korte broek goed te doen zijn.

Dat bleek een goede keuze, dit was een ideale combinatie voor de temperatuur. Na 7km een gelletje genomen, en na 9km een reepje. (dit doe ik om de maag te trainen voedsel op te nemen tijdens het rennen). Eigenlijk wilde ik voor de 14km gaan, maar ik had toch nog een afslag te vroeg genomen in Reeuwijk (volgende keer moet ik nog een plas extra meenemen).

Daarmee dus slechts 12,5km gerend, het ging me erg gemakkelijk af deze keer. Dat voelt dan weer erg goed, maar moe was ik er niet van geworden. Thuis toch maar direct onder de douche gesprongen, wat gemakkelijk aantrekken en nog even het einde van ‘The voice’ meekijken. Daarna naar bed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.