Salland Trail 2015

Vrijdagavond worden de tassen gepakt, naast de Speedcross toch ook de XStream ingepakt. Wat neem ik mee? Kort of lang? Nogmaals naar het weerbericht kijken.
Uiteindelijk toch gekozen voor een lange broek en 2 lagen shirts, gelukkig bleek dat later een perfecte keuze.
Vroeg naar bed, en vroeg! weer op, auto vol getankt en op naar Margriet. Om ongeveer 7:00 reden we op weg van Amstelveen naar Nijverdal.

Daar kwamen we ruim op tijd aan om de eerste groep renners (de 75 km groep) aan te moedigen. Ons startnummer mochten we nog niet halen, dat mocht de pret echter niet drukken.
Je merkt toch een ‘gezonde gespannen sfeer’ bij de lopers, men heeft er zin in!

IMG_1338IMG_1343

 

 

Om 08:40 uur houdt de organisator Bertus van Elburg een praatje om de eerste groep te verwelkomen en aanwijzingen te geven. Diegene die snel willen zijn moeten vooraan starten, de recreanten moeten achteraan sluiten. Ook een goede waarschuwing over een stukje omgeploegde route, boomwortels. Natuurlijk vooral om plezier te gaan hebben.
Wij naar buiten, het was best kil, en de eerste groep ging om exact 08:45 van start.

IMG_1337

IMG_1339

 

 

Snel naar binnen, waarna ik een oud collega tegen kwam (we wisten natuurlijk wel dat we er beiden zouden zijn), en even kennis gemaakt met zijn broer en met hem gepraat.
Margriet had haar loopmaatjes (en trainer) Esther en Tiny al gevonden en was met hun in gesprek.
De tijd ging snel, even rondkijken, wat uitleg geven aan een renner over het Salomon vestje dat ik droeg en daar stond Bertus al weer om de 50 km groep aan te spreken.
Wat een heerlijk enthousiaste man is dit!

Wij dus weer naar buiten om ook deze groep uit te zwaaien, startnummers geregeld en omkleden.
Na flink overleg toch voor de XStream city trail te kiezen, mijn ‘hybride’ trailschoen. Ik had van de meer ervaren lopers op dit circuit begrepen dat de Speedcross toch te zwaar zijn voor deze route. Dit omdat het niet geregend had, en de ondergrond droog is. Een normale schoen zou zelfs voldoen.
Jasje aan en weer uit, door het bewegen zou je toch wel warm woden.
Daar was Bertus al! De tijd gaat echt enorm snel. Wij naar buiten en een beetje achteraan beginnen.

Het eerste stuk moesten we eigenlijk wandelen, daardoor was de eerste klim in ieder geval niet ‘te snel’ genomen. Het idee was om samen met Margriet te blijven lopen, ik dacht aan een rustige loopsnelheid van ongeveer een pace van 7:00. Dat hadden we die week ervoor ook gedaan in Austerlitz, toen deden we een rondje van 19 km. In het begin wilde Margriet echter toch een aantal groepjes voorbij rennen, waardoor het tempo toch af en toe te hoog lag, tijd om dit aan te geven.
Ik liep zelf lekker, het rennen koste me helemaal geen moeite.
Op 12,5 km stond een verzorgingspost waar ik een stukje vlaai met slagroom heb genomen en wat te drinken nam. Dit naast de gelletjes welke ik om de 7,5 km nam. Zo had ik er maar 3 nodig.

Na ongeveer 15 km gaf Margriet aan dat ze het tempo wat te hoog vond, maar dat ik zelf niet mocht vertragen, ze wilde dat ik ook een lekker gevoel aan deze run over zou houden. Met nog ‘maar’ 10 km te gaan vond ik dat niet zo’n probleem, daarom verhoogde ik mijn tempo iets.
Nog steeds ging het lekker. Ik had echter geen zin om uitgeput aan te komen, ik moest nog 2 uur terugrijden. Daarom ook niet te snel rennen, maar een lekker drafje nemen. Even achter een snellere loper aan gaan, dit een kleine kilometer volhouden, om weer rustiger aan te doen.

Na 23 km werd ik aangemoedigd: “Nog even joh, en de ellende is voorbij”. “Ellende?” vroeg ik, “Het is genieten!”. Astrud dacht dat wij eerder van start gingen, en stuurde een berichtje met de vraag of het wel ging. Een kleine kilometer dus met elkaar chatten tijdens het rennen, de benen gingen nog steeds goed.
Aan het einde toch nog de laatste kilometer versnellen om bij de finish persoonlijk een high five van Bertus te krijgen!

sallandIMG_20150314_134127-300x225
Daar zag ik even later Jos ook aan komen rennen, hij had echter een foute afslag genomen om te eindigen met 30 km op de teller. Respect! 🙂

Nu even wachten tot Margriet binnen komt, en na 10 minuten kon ik haar finish vastleggen op de camera.
Lekker even wat eten (vlaai en krentenbrood) en een glas chocomelk nemen. Even droge kleding aangedaan om voldaan naar Amstelveen te rijden.
Daar brachten Sander en Olivier me weer naar Gouda.

 

Al met al een fantastische trail gehad. De organisatie was fantastisch, de vrijwilligers waren enorm vriendelijk en behulpzaam en het parcours was gewoonweg schitterend!
Al met al in 2:44:44 uur een afstand van 25 km afgelegd (officiële meting 😉 ), maar zoals Bertus al aangaf op de site en in zijn verhaal: “De SallandTrail is geen wedstrijd met winnaars en verliezers. Geen podium en/of prijzen voor de snelste deelnemers. Het gaat vooral om het beleven van de Salland Trail, niet om het resultaat.

  4 reacties op “Salland Trail 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.