Salomon Park Hydro Handset

Ik loop al weer enige tijd rond met de Park Hydro Handset van het merk Salomon. (nu ruim een jaar)
Dit is een soort tas voor om je hand/arm waar een soft-flask in zit om zo gemakkelijk te kunnen drinken tijdens een loop tot zo’n 15 tot 20 km. (Er past een halve liter in de flask).

01_flask

02_flask

De set is zowel om de buitenkant als om de binnenkant van je hand te dragen, dit laatste vind ik zelf het prettigste.

Comfort
Wat ik prettig vind van het systeem is dat je door het gebruik van de soft-flask geen klotsend water bij je draagt. Drinken gaat eenvoudig door in de tuit te bijten. Daarbij kun je de band eenvoudig en snel aansnoeren zodra er minder water in de flask zit.
Het was voor mij een keer rennen om er daarna aan gewend te zijn, nu voel ik hem al niet meer.

Opbergruimte
Natuurlijk kun je niet heel veel meenemen in deze tas, alhoewel je dus genoeg ruimte hebt voor een halve liter water, een energie-reep, wat dextrose en je sleutels.
Al met al kun je nog best wat spulletjes kwijt dus. Het water blijft koel genoeg, er zit genoeg isolatie tussen de fles/houder en je hand.

Stevigheid
Tja, ik ben nu voor het eerst een keer gevallen op een pad van puntige kiezels… Daarmee viel ik dus op de tas, waarbij de soft-flask is geperforeerd en de drinktuit is afgebroken. Wel balen, maar te voorzien.
Met de tas zelf is niets aan de hand. Na contact te hebben gehad met Salomon is de flask gratis vervangen! Prima service en garantie dus.

Conclusie
Maar eens proberen om aan de buitenkant te gaan dragen. 🙂 Verder zeg ik ‘Doen’, een ideale oplossing om voor kortere runs voldoende water mee te nemen zonder direct aan een rugzak te hoeven gaan, of met die klotsende bidons in je belt te moeten lopen. Een goede 9 wat mij betreft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.