Training in Austerlitz

Gisteren ging ik met Margriet samen een duurloop doen op rustig tempo.
Aangezien ik nog wat kilometers wilde maken op mijn nieuwe schoenen (de Salomon Speedcross III), wilde ik dat graag op onverhard terrein doen.
Vandaar kiezen: Of naar het strand, of naar de Utrechtse heuvelrug.
Aangezien de training bestemd was voor de Salland trail werd het dus Utrecht.

Om 14:00 haalde Margriet me thuis op, waarna we naar Austerlitz reden. Daar zou een route van exact 21 km zijn uitgezet, met blauw-witte paaltjes. Nu hebben we een hoop paaltjes gezien, maar niet diegene die we zochten vanaf het begin punt. Ook na vragen aan mensen uit de buurt kwamen we er nog niet achter.
Dan maar op de bonnefooi rennen, is ook leuk.

 

iklandgoed

 

Vervelend dat mijn hartslagmeter geen connectie wilde maken met mijn horloge, waarschijnlijk zijn de batterijen op. Dan maar zonder.
Het eerste stuk was wat zoeken. Dachten we de route te hebben gevonden, kwamen we uit langs het fietspad terug naar de auto. Dat was niet de bedoeling dus!
Zo snel als mogelijk dus maar het bos weer induiken, om daarna te genieten van de omgeving.
Het was er niet heel erg druk, maar door af en toe wat wandelaars tegen te komen had je toch niet het idee om helemaal alleen rond te rennen. De pace was wellicht niet enorm hoog, maar het hoogteverschil en de modder op sommige plekken maakten het best nog een stevige uitdaging.

margriet

 

Op den duur kwamen we bij een Landgoed aan: ‘Groot Heidestein’. Daar een ronde gemaakt om een ven. Werkelijk prachtig daar. Het weer zat dan ook erg mee, ondanks de wind geen spat regen gehad en continu een zonnetje aanwezig. Het ging lekker, geen moment het gevoel gehad dat ik moe werd van het rennen.
Na ongeveer 10 km zijn we weer richting auto gerend, om daar nog wat rondjes in de omgeving te maken, zo kwamen we toch aan een respectabele 19 km uit.
Auto in, en om exact 18:00 weer thuis.
Salland here we come! 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.