Veluwezoomtrail

Vandaag met Margriet en Wendy (een hardloopvriendin van Margriet) naar de Veluwezoomtrail gegaan. Wendy reed deze keer, dus ik kon lekker relaxed achterin zitten. Eenmaal aangekomen werden we met de bus naar het startpunt gebracht.

Daar was het nog even spannend om mijn startbewijs te krijgen, ik had mijn bewijs overgenomen van Coen Boxtart, maar blijkbaar was deze overgezet naar een andere hardloper.

Gelukkig kwam ik hem tegen, omdat deze andere loper de 27 Km wilde doen. Nu nog spannend hoe we een en ander zouden gaan regelen. De crew had het gelukkig op kunnen lossen door mij een ander startbewijs te geven en die werd op mijn naam gezet.

In de tussentijd had Margriet nog een echte Veluwezoom Buff voor me gekocht waarna we al snel aan de run konden beginnen. We renden deze keer allemaal alleen, zo kon iedereen het eigen tempo rennen.

Daarbij moesten we in het begin wel even in ganzenpas lopen, het pad was niet overal even breed. De track was ook zwaar, we moesten veel klimmen, door zand heen rennen en goed opletten voor de vele wortels van bomen in de bossen.

De natuur is er echter schitterend, echt de moeite om te doen. Gelukkig was er een stukje wegbewijzering niet in orde, waardoor de groep rechtdoor liep waar we links hadden moeten gaan (na zo’n 8 Km). Daardoor hebben we nog meer moois kunnen zien van de Veluwe, om daarna weer terug te rennen 🙂

Al met al was het een zware maar mooie en leuke trail. Foto’s volgen nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.