Wielen

Als het goed is zijn ze rond…. πŸ™‚

Ook bij de keuze voor de wielen kun je ‘helemaal los’ gaan. Van standaard wielen voor 100 Euro per set tot en met handgemaakte wielen tot zo’n 4000 Euro.

Op verschillende fora zijn er heftige discussies of een instap setje nu waardeloos is of goed en of het belangrijk is om een goede set te kopen of niet.

Ik denk dat het er vanaf hangt waar de fiets voor gebruikt wordt.

Ben je af en toe lekker aan het toeren of Β ben je een professional. Ben je iemand die vol voor snelheid gaat, of rustiger aan wil doen. Ben je wat zwaarder of lichter?

Wil je een hoge velg of een lage velg?

 

Daarbij kun je nog keuzes maken voor gesloten of open lagers

Shimano kiest voor open lagers, waarbij je het voordeel hebt dat ze goed schoon zijn te maken en gemakkelijk zijn te smeren.

Aksium kiest voor gesloten (fabrieks) lagers, deze kun je niet uit elkaar halen, ze lopen meestal erg soepel en er kan weinig vuil in komen.

 

Dan speelt natuurlijk nog mee of je de wielen mooi vind of niet, en welke banden je er omheen wilt leggen, ga je voor tubes of voor ‘gewone’ of vouwbare banden.

Zelf rijd ik nu op Mavic Aksium Race wielen ( instap model voor zo’n 200 euro per set verkrijgbaar ), en vooralsnog bevallen ze me goed.

 

Natuurlijk heb ik ook de neiging om mooiere en betere wielen te willen kopen, is het nodig ? Nee. πŸ™‚

 

Mocht je een nieuwe set (moeten) kopen zou ik vooral kijken naar wat ik mooi vind, of het in het budget past en of er wat reviews op het internet zijn te vinden.

Daarnaast zou ik toch even bij de fietswinkel langsgaan om te kijken wat die mij zou kunnen adviseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.