Zatedag training voor Koning van Spanje trail langs de Reeuwijkse plassen.

Gisteren was het een mooie dag om een duurloop te doen.
Met Astrud afgesproken dat ik om een uur of 14:00 (dat werd 14:30 uur) de deur uit zou lopen, de planning was om een ronde van ongeveer 20km te maken.
Dit als voorbereiding van de Koning van Spanje trail, daar ben ik ingeschreven voor de 19km.
Genoeg reden om dus aan het werk te gaan, zoals de laatste ronde op Texel ging was ik niet blij mee.

Rustig aan beginnen, een pace van 6 min/km zou prima zijn. Ik koos er voor om het rondje langs de Reeuwijkse plassen te doen, dit is echt een heel erg mooi gebied. In het begin stond er een flinke wind welke ik ‘tegen’ had. Dat was positief, heb je die straks mooi in de rug. Astrud had me nog gewaarschuwd voor mogelijke drukte op de weg. Ik vermoed dat dit door die bries die er stond dus wel mee viel, ik had er in ieder geval geen last van.

IMG_20150419_151248

IMG_20150419_151243

 

 

Af en toe op mijn horloge kijken of het tempo op schema lag, dat ging goed, continu op of net onder de 6.
Het lopen ging lekker, daarbij had ik geen last van mijn backpack waar ik toch een goede liter water in mee voerde.
Was het nu niet druk, stond er wel regelmatig een brug open om bootjes door te laten. Deze bruggetjes worden met de hand open gedraaid, er gaat dan flink wat tijd overheen eer je door kunt gaan. Daarom dan maar een andere route nemen dan in eerste instantie gepland. Ook niet erg, het is echt overal mooi rond de plassen. Om de 7km een gelletje genomen, om na een ongeveer 20 km weer bij ons huis uit te komen.

Daar maar gekozen om dan toch nog maar wat rondjes rond het huis te doen om de halve marathon afstand vol te maken, dit werd notanene een persoonlijk record, nu in 2uur en 2 minuten gelopen. Daarbij was ik niet eens tot op het bot gegaan. (Hartslag gemiddeld op de 165 gehouden) Blijkbaar zit er nog steeds vooruitgang in, blij mee 🙂
Uiteindelijk is het toch een doel om de halve marathon binnen de 2 uur te doen, daar zou ik wel enorm trots op zijn.

Thuis snel onder de douche, om daarna met opa en het gezin lekker Chinees te eten.
Daarna nog even lekker babbelen met Astrud om daarna vroeg naar bed te gaan.
Heerlijk!

hmtraining

  1 reactie op “Zatedag training voor Koning van Spanje trail langs de Reeuwijkse plassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.