Zevenheuvelenloop 2014

Gisteren in de ochtend was het weer vroeg opstaan, ik moest naar mijn ouders toe om vanuit Amstelveen met zijn drieën naar Nijmegen af te rijzen.
Margriet, Wendy en ik hadden allemaal een startbewijs gewonnen via looptijden.nl. Dat betekent dus wel ‘gaan’ 🙂
Daarbij had ik ook nog eens ‘rijbeurt’.

In Amstelveen werd ik met kwarkbroodjes en koffie ontvangen (lekker). Zeker omdat het kil en miezerig weer was kwam dit goed van pas. Desondanks het weer toch maar het advies van Margriet aangenomen om met korte broek te gaan rennen.
Wel een thermoshirt en een shirt met lange mouwen aan.

Deze keer ervoor gekozen om alleen een handflacon van een halve liter mee te nemen, er zouden 2 drankposten zijn, daarbij vermoedde ik dat ik meer dan genoeg aan die halve liter zou hebben. (naast een gel en een reep). Dat is natuurlijk fijn lopen, zo heb je niet teveel te dragen.

Bij aankomst zijn we eerst naar ‘de Kluizenaar’ gegaan om daar wat te drinken. Margriet blijkt al een beroemdheid te zijn, ze werd direct aangesproken. Wendy kent iedereen al.
Daar nog een poncho cadeau gekregen (fijn voor bij het wachten voor de start), en een kop koffie gedronken.

IMG-20141116-WA0000  Screen Shot 2014-11-19 at 2.23.00 PM

Nog 3 keer naar de wc, om daarna nog even naar de Expo te gaan (we werden vreemd aangekeken, de volledige mensenstroom ging de andere kant op), waar ik nog een Asics mutsje kon kopen. Gezien de temperatuur heb ik die maar opgehouden. Daarna door naar de startvakken.
Margriet zou in een ander (sneller) vak starten dan wij, dat is niet leuk. Daarom zijn Wendy en ik ongehoorzaam geweest en zijn we toch met Margriet meegegaan. Veel gezelliger en volgens ons niet echt een ramp.

 

Na een lange wacht (van ongeveer 20 minuten) mochten we van start. Poncho’s weg, en rustig lopend richting de startlijn. Daar de startknop van het horloge indrukken en op pad. Eindelijk toch rustig begonnen en me niet gek laten maken door de rest. Na zo’n 3km kwam ik lekker in mijn ritme om daarna de eerste klimmetjes te pakken.

Screen Shot 2014-11-19 at 2.18.45 PM Screen Shot 2014-11-19 at 2.20.04 PM

 

Voor de 10km klim was ik al gewaarschuwd, dus op de 5km mijn gel genomen en bij de 9km mijn energie-bar. Deze klim ging gelukkig lekker. Wel een groepje jongens van een jaar of 18 daar zien afhaken, ze waren veel te snel van start gegaan, en waren wat te druk geweest om indruk te willen maken op een meisje uit hun groep.

IMG-20141116-WA0002

IMG-20141117-WA0001

 

 

 

Daarna was het 4 tot 5km afdalen, dat voelt na dat klimmen echt fijn!
Ondanks dat het de hele tijd regende was er een hoop publiek om je aan te moedigen. Wel was het ook druk op het parcours, soms was dat best lastig om langzamere renners in te halen. (je moest dan de hele tijd weven, of vragen of je er langs mocht).
Al met al nog een sprint getrokken aan het eind, medaille opgehaald en regenjas aangedaan.
Ook een sms ontvangen met mijn tijden, dit was een record voor mij op de 5, 10 en 15km geworden!

Daarna nog op Margriet gewacht, en samen naar het cafe ‘Maxim’ gegaan, waar we op Wendy zouden wachten. Nog even nakletsen met de echt snelle lopers en vrienden van Wendy. Zo heb ik nu kennis mogen maken met Nesrine, Ron, Ans, Hugo en Monique. Een alcoholvrij biertje gedronken, en op naar huis.

Ondanks de file op de terugweg en het slechte weer, een dag met een gouden randje gehad. Het was gezellig, de run ging goed, mijn nieuwe schoenen liepen perfect en ik heb genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.